A+ A a Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
 

SOMMERLES 2017

Sommerles 2017 - logo

Bibliotek i Sør- Trøndelag inviterer til lesing og dataspill i skjønn forening gjennom kampanjen sommerles.no

Det er fjerde året det arrangeres felles sommerleskampanje i Sør-Trøndelag, men det er første gang vi blir digitale og inviterer sør-trønderske barn fra 1. til 7. klasse med på www.sommerles.no . Det er Vestfold fylkesbibliotek, Vestfoldbibliotekene, Telemark fylkesbibliotek og firmaet Snuti som har utviklet årets sommerles.no.
Vår baktanke med dette, er at barn som leser jevnlig i løpet av sommeren, opprettholder leseferdighetene sine gjennom en lang ferie. Men det aller viktigste er å skape leselyst. Barna skal bli med på dette fordi det er gøy!
Denne kampanjen kombinerer lesing med spillelementer. Man lager seg en profil, man samler XP (poeng) og går etterhvert opp i level. Antall sider man leser gir mange poeng, men man kan også få poeng ved å svare riktig på oppgaver og ved å lete opp kodeord på sitt lokale folkebibliotek. Når man har nådd visse nivåer, kan man troppe opp i biblioteket for å hente ut små premier. I tillegg får man et nytt kapittel av en spesiallaget historie hver 14. dag. Historien er skrevet av den anerkjente forfatteren Mari Moen Holsve. 
Kampanjen varer fra 1. juni til 31. august. I uke 38 feirer vi de unge leserne med å arrangere 14 lesefester rundt omkring i fylket. Hemne biblioteks Sommerlesfest får besøk av Reidar Kjelsen, forfatter og illustratør.
For å nå elevene i målgruppa, sender små og store bibliotek i Sør-Trøndelag i disse dager ut informasjon om leseaksjonen til skolene. Dere som leser dette må gjerne også verve barn til å bli med på dette. For dette blir bra!