A+ A a Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
 

Kulturminnedag Nye Heim kommune

Magerøya formindling

Kulturminnedagene arrangeres i Norge for 25. året på rad. For første gang skal Halsa, Hemne og Snillfjord - Nye Heim kommune - arrangere sammen. Vi treffes på gammelbutikken (Bua) på Vinjeøra lørdag 8. september kl. 13.00 - ca. 17.00.

Årets Kulturminnedager inngår som en del av det europeiske kulturarvåret 2018, der formålet er å feire den mangfoldige europesike kulturarven, vise at kulturen ikke er statisk og at vi deler en felles historie og identitet. Tema for årets Kulturminnedager og kulturarvåret er derfor "Typisk norsk - ikke bare norsk".

Det blir åpent steinovnsbakeri med salg av pizza, kanelsnurrer og brød. Det blir salg av kaffe og vafler fra Salen på Bua. Det blir god tid til prat og trivsel mellom programpostene.

Program:

13.00: Velkommen til kulturminnedag

13.10: Sang ved Odd Esten Sættem

14.00: Foredrag "Vi er et folk på vandring" ved Inger Granby

14.30: Trekkspillmusikk og dikt ved Per Magne Forren

15.30: Foredrag "Typisk norsk....?" ved Jon Bojer Godal

16.00: Halsakoret

16.30: Kirken i Halsa og Hemne - allsang med Svein Waade

Stands og utstillinger:

Hemne Historielag med fotoutstilling til dagens tema, amerikabrev, plakatutstilling fra Kulturrådet, billedustilling - rosemaling ved Arnfinn Volden, Kristiansund og Nordmøre Turistforening, Halsa og Hemne Frivilligsentraler, fotoutstilling.

Aktiviteter:

Omvisning i gammelbua. Gammeldagse leker og konkurranser ved Jan Even Lian. Rosemalingsverksted - prøv mønster og border som har vandret verden rundt men også er typisk norsk.

Vi oppfordrer alle til å kle seg tidsriktig.

Interessert i busskyss?

Dersom interesse, blir det satt opp buss fra Ven / Snillfjord i forbindelse med arrangementet. Bussen skal være på Vinjeøra til 13.00 og retur kl. 17.00. Påmelding til Reidar.klungervik@hemne.kommune.no innen fredag 7. september kl. 12.00.

Alle er velkomne! Gratis inngang

Foto: Eirik Bjoland

mer info om kulturminnedagene