A+ A a Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
 

Komfyrvakt redder liv!

Komfyrvaktkampanje

Fersk statistikk fra DSB viser at brannvesenet hadde 316 brannutrykninger til boliger i Trøndelag i 2018. Hele 48 prosent av utrykningene skyldes komfyren.

Det er fort gjort å glemme noe på komfyren. Mange har sikkert historier om da det holdt på å gå skikkelig galt. Litt uoppmerksomhet, for eksempel at det ringer på døren og at du glemmer komfyren, er alt som skal til for at det kan bli brann. En komfyrvakt kan redde hjemmet ditt fra å gå opp i røyk.

Komfyrvakten er utvilsomt blant de mest effektive hjelpemidlene vi har mot brann. Den består av en sensor og en strømbryter. Sensoren overvåker kokeplatene, og hvis sensoren oppdager fare for brann, utløser den en alarm. Om ingen reagerer på denne, gir sensoren signal til strømbryteren om å kutte strømmen til komfyren.

Alle boliger bygget etter juli 2010 har krav om komfyrvakt. Det er også krav om komfyrvakt i eldre boliger hvor det legges opp ny strømkurs. Komfyrvakt kan man kjøpe for eksempel i el-vareforretninger eller gjennom forsikringsselskap.

 

 

Møt oss på stand – vinn komfyrvakt

I anledning komfyrvaktkampanjen vil vi stå på stand på Falksenteret fredag 15. februar kl. 12:00 – 14:00. Vi ønsker å gi våre innbyggere gode råd om komfyrvakt. Du har også muligheten til å delta i konkurranse og være med i trekningen av en FG-godkjent komfyrvakt.

Vinner trekkes i etterkant og vil bli kontaktet.

For spesielt risikoutsatte personer kan det være mulig å få installert komfyrvakt gjennom hjelpemiddelsentralen. Kontakt lokal hjelpemiddelsentral for å få greie på hvilke vilkår som gjelder.

Komfyrvaktkampanjen er en del av «Alt vi kan mot brann», som er en nasjonal satsing frem til 2020 på brannforebyggende arbeid målrettet mot risikoutsatte grupper. Bak «Alt vi kan mot brann» står DSB, Norsk brannvernforening, Finans Norge, Norsk brannbefals landsforbund, Feiermesterens landsforening, Nelfo, Branninformasjonsforum, det lokale el-tilsyn og sakkyndige selskap.