A+ A a Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Røstøya friluftsområdeRøstøya Friluftsområde ligger i Trondheimsleia, vest for Magerøya mellom fastlandet i Hemne og Hitra. Store deler av Røstøya, Marøya og omkringliggende holmer og skjær ble kjøpt av staten i 1968 og derved sikret som friluftsområde. Det statlige sikra friluftsområdet på selve Røstøya er hele 2973 dekar. Røstøya er i tillegg til statlig sikra friluftsområde, også ett naturreservat. 

Øya og skjærgården rundt har store natur-, kultur- og frilufts verdier. Her finnes lange svaberg, lune viker, strender, gode fiskeplasser, urørte skogsområder og et yrende fugleliv. Øya er i dag ubebodd, men gravrøysene nordvest på Røstøya, tuftene etter gårdsbruk, de åpne slettene og ryddingsrøysene minner om at området har lang kulturhistorie. Rundt hele øya finnes båtfester. Utgangersau beiter på Røstøya hele året for å holde kulturlandskapet åpen.

 

Video fra Røstøya finner du her..

Video fra Marøysundet finner du her..

Røstøya

Lange svaberg og mange holmer og skjær ved Røstøya       

Nyhetsbilde

Ta hensyn til måkene i hekketiden

Våren er yngle- og hekketid for viltet og fuglene våre. Husk at det ikke er lov å skade eller ødelegge reir, egg og unger, og at fuglene skal få fred i denne sårbare tiden.